Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z kurczaka pod pierzynką arachidową

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kurczaka 4 szt
orzeszki ziemne 200 gr
mleko kokosowe 150 ml
sos sojowy jasny 2 łyżki
ocet balsamiczny 1 łyżeczka
papryczka chili 1/2 szt
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat do smaku
olej do smażenia 3 łyżki
olej sezamowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z kurczaka pod pierzynką arachidową

Filety z kurczaka pokroić w paski, lekko posolić i obsmażyć na oleju. W malakserze zmiksować orzeszki, z mlekiem kokosowym, sosem sojowym, octem, papryczką chili, olejem sezamowym na gładką masę. W naczyniu żaroodpornym ułożyć filety, zalać sosem z z orzeszków i zapiekać ok. 20 minut, żeby było gorące. Podawać z ryżem, makaronem sojowym lub według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 10.04.2013 14:34
wspaniały pomysł
PaniMISIOWA 18.11.2012 13:28
bardzo apetycznie wygląda
Beatris 18.02.2012 15:41
Ciekawy przepis. Zastanawiam się jak smakuje, bo zapowiada się przepysznie.
Wacław 10.08.2011 15:16
fajny przepis
Ewelina38 18.07.2011 17:48
ależ pyszności
alaaa 15.07.2011 19:57
wykwintne danie
jolajka 10.07.2011 08:16
połączenie kurczaka z kokosem to fajny smak
Anna169Hosz 11.03.2011 15:18
Było...trochę dawno nie robiłam...wszytko przede mną:o)
SmacznaPyza 07.03.2011 09:48
podoba mi się połączenie składników, to mleczko kokosowe i orzeszki - pycha musiało być!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak