Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona z grzybami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 80 dag
grzyby suszone 2 dag
cebula 1 szt
olej 3 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona z grzybami

Kapustę pokroić drobno, zalać małą ilością wrzącej wody i ugotować. Grzyby umyć, ugotować w małej ilości wody, odcedzić i drobno pokroić. Cebulę obra, posiekać, zrumienic na tłuszczu z mąką, rozprowadzić wywarem z grzybów, wlać do kapusty, dodać grzyby, zagotować. Doprawić solą i pieprzem. Pasuje do ziemniaków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 27.12.2011 15:38
bardzo dobra
Teresa19 07.09.2011 07:43
dobre
joanna77 31.03.2011 20:43
lubimy
amorzenek 20.09.2010 07:18
fajny przepis chyba zrobie to
iwa643 20.09.2010 07:13
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak