Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy i kroimy na kawałki. Następnie solimy i obtaczamy je w mące ziemniaczanej. W rondelku rozgrzewamy oliwę i wrzucamy przygotowanego wcześniej kurczaka i dodajemy rozgnieciony czosnek. Podsmażamy kurczaka aż się zarumieni. Ananas powinien być pokrojony na kawałki, najlepiej kupić już rozdrobniony. Kiedy kurczak jest już złocisty wrzucamy ananas, razem z syropem. Dusimy ok. 15 minut i doprawiamy curry i pieprzem. Kostkę bulionową rozpuszczamy w ok. 1,5 szklanki wrzątku i wsypujemy do wywaru kuskus, najlepiej błyskawiczny, będzie gotowy w 5 minut.
Kaszę wykładamy na talerz a na nią nasze danie z kurczaka.
Smacznego!

Spróbuj również

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !