Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową, marchew, ziemniaki i kalafior pokroić na małe części i ugotować w osolonej wodzie. wyjąc i odcedzić. Boczek podsmażyć na małej ilości tłuszczu. Na dno żaroodpornego naczynia wykładamy ziemniaki, posypujemy utartym serem. Na to wykładamy marchewkę i kalafior znów posypując utartym serem. Na wierzch dajemy podsmażony boczek i fasolkę szparagową zakrywając wszystko kolejna warstwa startego sera. wkładamy do piekarnika na 30 min w temp 150\'C.

Sos:
jogurt naturalny mieszamy z 2 łyżkami majonezu. Dodajemy wyciśnięty przez praskę czosnek oraz pokrojony koper. Wszystko razem mieszamy dodajemy soli do smaku.

Gdy zapiekanka już się upiecze wykładamy kawałek na talerz i polewamy sosem.

Smacznego :)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !