Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Słodko-kwaśne kotlety sojowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety sojowe 8 szt
marchewka
cebula
papryka zielona
sól, pieprz
oliwa
bulion
mąka ziemniaczana 1 łyżka
miód 1 łyżka
sok z cytryny
suszona papryka chilli

Przepis i sposób przygotowania na: Słodko-kwaśne kotlety sojowe

Kotlety sojowe obgotowujemy w bulionie zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Przestudzone kroimy w paseczki.

Na oliwie podsmażamy pokrojoną w paseczki zieloną paprykę, marchewkę i cebulę. Gdy się zeszklą i trochę zmiękną dodajemy pokrojone kotlety sojowe, rozkruszone płatki chilli i doprawiamy solą i pieprzem.

Podlewamy szklanką wywaru, w którym gotowały się kotlety, dodajemy łyżkę miodu oraz sok wyciśnięty z połowy cytryny.

Gdy warzywa zmiękną zagęszczamy sos łyżką mąki ziemniaczanej rozmieszanej z zimną wodą.

Podajemy z brązowym ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 12.11.2011 23:50
fajny przepisik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak