Sposób przygotowania

Kapustę obgotować ok 15 minut , grzyby przesmażyć z cebulką, mięso ugotować do miękkości. Wszystko zmielić w maszynce. cebulę pokrojoną w piórka zesmażyć na skwarkach ze słoniny dodać farsz kapuściano- mięsno -grzybowy i podsmażyć razem i przyprawić do smaku solą pieprzem i ziołami, Ziemniaki obrać i ugotować. ciepłe ziemniaki przepuścić również przez maszynkę lub ugnieść dobrze wymieszać z jajkami na gładką masę. Brytfankę posmarować masłem i posypać bułką tartą wyłożyć grubą warstwę ziemniaków i na to farszu i znowu przykryć ziemniakami. wygładzić posmarować śmietaną . Wstawić do piekarnika na 180 stopni zapiekać jak śmietana zacznie brązowieć posypać startym żółtym serem. w sumie piec ok 50 minut.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    koniecznie muszę wypróbować
  • 4
    original
    Opublikowano

    rosik93

    zawsze chciałem taka zrobic :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Arleta / kaja13

    polecam jest świetna a ja w ogóle uwielbiam wszelkiego rodzaju zapiekanki robić
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    nikusonka

    pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !