Sposób przygotowania

Miąższ dyni, po obraniu i usunięciu pestek, ścinałam zwykłą obieraczką do warzyw na cieniutkie paski - wstążki. Nie wiem ile było wagowo - użyłam po prostu 3-4 garści tych wstążek. Oliwę zmieszałam z miodem, octem balsamicznym, sokiem z cytryny. Dodałam posiekane drobno chili i odrobinę soli do smaku. Tą mieszanką polałam dynię i dokładnie wymieszałam aby wszystkie kawałeczki były pokryte marynatą - nie mają w niej pływać, potrzeba jej tyle żeby zwilżyć paski dyni. Przykrytą miseczkę z dynią odstawiłam na noc do lodówki. Można marynować krócej - u mnie stała w chłodzie przez kilkanaście godzin. Tak przygotowaną dynię dodaję do różnych sałatek i surówek - można ją przechowywać w lodówce przez 3-4 dni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    super pomysł
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Chyba muszę wypróbować, bo bardzo jestem ciekawa smaku.
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    fajny przepis :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Uwielbiam dynie i troszke Ci jej zazdroszcze :P
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Super !
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karol P

    fajna
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    ciekawe bardzo

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !