Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka francuskie do kawy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
jabłka 2-3
cynamon
cukier waniliowy
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka francuskie do kawy

Jabłka obrać ze skórki a następnie pokroić je w kosteczkę. Oprószyć cynamonem dodać trochę cukru waniliowego i w zależności od jabłek można dodać trochę cukru. Do jabłek dodać także suszoną i pokrojoną dowolnie żurawinę. Ciasto francuskie rozwałkować a następnie pokroić na kwadraty (dla mnie wyszło 12) i na każdym jednym wyłożyć jabłka. Dowolnie skleić i piec w mocno nagrzanym piekarniku. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują ciepłe lub na następny dzień.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 21.08.2013 14:52
prosto,szybko i smacznie,poproszę jedno :)
Katarzyna74 17.11.2011 22:38
ładnie wyglądają
#DELETED#Łukasz201527255686 30.04.2011 10:30
pyszne, robię podobne
Agnieszka_B 12.11.2010 15:04
Szybko się robi i są przepyszne:)
Iwusia 22.10.2010 10:13
Pychotki :)
IlonaAlbertos 20.10.2010 19:39
Uwielbiam takie ciasteczka.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak