Sposób przygotowania

Jabłka obrać ze skórki a następnie pokroić je w kosteczkę. Oprószyć cynamonem dodać trochę cukru waniliowego i w zależności od jabłek można dodać trochę cukru. Do jabłek dodać także suszoną i pokrojoną dowolnie żurawinę. Ciasto francuskie rozwałkować a następnie pokroić na kwadraty (dla mnie wyszło 12) i na każdym jednym wyłożyć jabłka. Dowolnie skleić i piec w mocno nagrzanym piekarniku. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem. Najlepiej smakują ciepłe lub na następny dzień.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam takie ciasteczka.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pychotki :)
  • 5
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Szybko się robi i są przepyszne:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Łukasz20

    pyszne, robię podobne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Katarzyna74

    ładnie wyglądają
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    prosto,szybko i smacznie,poproszę jedno :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !