Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panga w cieście francuskim

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

panga 2 sztuki
ciasto francuskie 1-2 opakowania
jajko 1 sztuka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Panga w cieście francuskim

Filety rybne myjemy i osuszamy następnie z obu stron posypujemy solą i pieprzem. Ciasto francuskie kroimy w płaty nieco większe niż filety. Rybkę układamy wzdłuż na płatach ciasta i boki lekko nacinamy, a następnie pleciemy warkocz. Rybę w cieście smarujemy rozkłóconym jajkiem i pieczemy ok 45 min w temp. 180\'C. Taką rybkę polecam podawać z kapustą pekińską - znajduje się przepis w mojej księdze ;) Smacznego !!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 03.02.2014 10:09
A ja jeszcze takiej nie jadłam:) Muszę kiedyś zrobić!
RenataZ-et 29.03.2013 14:53
bardzo lubię tak przygotowaną rybkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak