Sposób przygotowania

Filety rybne myjemy i osuszamy następnie z obu stron posypujemy solą i pieprzem. Ciasto francuskie kroimy w płaty nieco większe niż filety. Rybkę układamy wzdłuż na płatach ciasta i boki lekko nacinamy, a następnie pleciemy warkocz. Rybę w cieście smarujemy rozkłóconym jajkiem i pieczemy ok 45 min w temp. 180\'C. Taką rybkę polecam podawać z kapustą pekińską - znajduje się przepis w mojej księdze ;) Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo lubię tak przygotowaną rybkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    A ja jeszcze takiej nie jadłam:) Muszę kiedyś zrobić!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !