Sposób przygotowania

Fasolkę dokładnie umyć i namoczyć dzień wcześniej ( około 8-10 h) Gotujemy fasolkę w tej samej wodzie. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulkę i starta marchew i pietruszkę ( trzemy na grubym oczku).Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, kostkę rosołową. Gotujemy do miękkości. Na patelni podsmażamy 1 kg kiełbasy ( obieramy ze skóry) pokrojonej w kosteczkę. Do kiełbasy dodajemy 2-3 łyżki przecieru pomidorowego gęstego. Mieszamy dokładnie i dodajemy do fasolki. Doprawiamy do smaku Kucharkiem, pieprzem. Gotujemy jeszcze około 15 min i dodajemy zasmażkę. Ja nie robię bardzo gęstej fasolki, bo u mnie porostu nie lubią. Zasmażka : 2 łyżki masła + 1,5 łyżki mąki. Na koniec dodajemy 1 łyżeczkę kminku i do smaku majeranek. Smacznego !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Buczo007

    pysznie wyglada
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta51

    PYSZNA
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    aneta69

    uwielbiam fasolke
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    monika156

    mmmm
  • 1
    original
    Opublikowano

    Buczo007

    pychaaaa
  • 1
    original
    Opublikowano

    Buczo007

    pychaaaa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !