Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka po Bretońsku z Kiełbasą

2.0
(8)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 1 kg
kiełbasa w/g uznania 1 kg
cebula 1 sztuka
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
ziele angielskie 3 ziarna
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
masło
mąka
kminek
Majeranek suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka po Bretońsku z Kiełbasą

Fasolkę dokładnie umyć i namoczyć dzień wcześniej ( około 8-10 h) Gotujemy fasolkę w tej samej wodzie. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulkę i starta marchew i pietruszkę ( trzemy na grubym oczku).Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy, kostkę rosołową. Gotujemy do miękkości. Na patelni podsmażamy 1 kg kiełbasy ( obieramy ze skóry) pokrojonej w kosteczkę. Do kiełbasy dodajemy 2-3 łyżki przecieru pomidorowego gęstego. Mieszamy dokładnie i dodajemy do fasolki. Doprawiamy do smaku Kucharkiem, pieprzem. Gotujemy jeszcze około 15 min i dodajemy zasmażkę. Ja nie robię bardzo gęstej fasolki, bo u mnie porostu nie lubią. Zasmażka : 2 łyżki masła + 1,5 łyżki mąki. Na koniec dodajemy 1 łyżeczkę kminku i do smaku majeranek. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Buczo007 11.01.2011 15:08
pychaaaa
Buczo007 11.01.2011 15:08
pychaaaa
monika156 05.11.2010 15:13
mmmm
aneta69 23.10.2010 22:04
uwielbiam fasolke
edyta51 21.10.2010 14:24
PYSZNA
Buczo007 21.10.2010 09:27
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak