Sposób przygotowania

Mortadelę obierz z osłonki, a następnie pokrój ją w plastry. Boczek pokrój również w plastry, ułóż na nim mortadelę, a następnie posmaruj ją cienką warstwą musztardy. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne. Pokrój każdą z nich na paski. Poukładaj je następnie na mortadeli. Pozawijaj wszystko razem w roladki i pospinaj je wykałaczkami. Roladki kolejno maczaj w roztrzepanym, lekko osolonym jajku, obtaczaj je w bułce tartej. Następnie smaż je na rozgrzanym oleju tak długo, aż się zezłocą. Chrzan wymieszaj ze śmietaną (ok. 3 łyżek), dopraw do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Gorące roladki obłóż chrzanem (możesz je przybrać plasterkami cytryny) i podawaj.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    pawel007

    pysznie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    aż ślinka leci
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    smaczne roladki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !