Sposób przygotowania

Ryż ugotować na sypko. Filety umyć, osuszyć i pokroić wzdłuż, rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące, usmażyć na maśle i oliwie. Cytryny sparzyć i pokroić w ćwiartki, oliwki przekroić na połówki. Cebulę i czosnek obrać i usmażyć na tłuszczu, który pozostał po filetach. Włożyć do nich mięso, dodać bulion, cytryny i dusić przez 5 minut, dodać oliwki i dusić kolejne 5 minut. Pomidora obieramy i kroimy w plastry, szczypiorek siekamy, doprawiamy solą i pieprzem, podajemy z mięsem i ryżem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !