Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Płonące banany

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

migdały 2 łyżki
likier pomarańczowy 2 łyżki
banan 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Płonące banany

Z jednej pomarańczy i połowy cytryny zetrzeć skórkę a następnie wycisnąć z owoców sok. Do soku dodać 2 kostki cukru i rozpuścić je w nim. Migdały uprażyć na patelni. Banany przekroić na pół i usmażyć na patelni. Następnie banany polać sokiem i odstawić na kilka minut. Przed podaniem banany posypać migdałami i łyżeczką cukru. Likier podgrzać i podpalić. Płonącym likierem polać banany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak