Sposób przygotowania

Filety i cebulę kroimy w kostkę i dodajemy pozostałe składniki posypujemy pieprzem i solą i odstawiamy do lodówki na noc. Następnego dnia doprawiamy i smażymy kotleciki. Ogórki kroimy cieniutko lub trzemy na tarce o dużych oczkach następnie solimy i odstawiamy na ok 30 minut. Czosnek przeciskamy przez praskę, osączamy dodajemy czosnek i jogurt, doprawiamy do smaku. Posypujemy szczypiorkiem posiekanym. Polecam podawać kotleciki z sosem i frytkami. Do ozdoby można dodać sałatę zieloną oraz pomidorkami i plasterkami ogórka. Smacznego !!!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    No i się poplątały składniki więc napiszę iz na sos potrzebne będzie: 4 ogórki, 3 jogurty naturalne po 200ml, 5 ząbków czosnku, sól i pieprz oraz natka pietruszki i szczypiorek, a reszta to składniki na kotleciki.
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    co to za nazwa ?
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    co to za nazwa ?
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    ale fajne :D
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    superowa kolacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !