Sposób przygotowania

Gotujemy makaron w osolonym wrzątku około 2-3 min. Płuczemy pod zimną woda i rozkładamy na blacie, każdy osobno żeby nam się nie przykleiły. Cebulkę kroimy drobno i dusimy na masełku po 5 min dodajemy skrojone w plasterki pieczarki. Dusimy około 10 min. Dodajemy sparzone i pokrojone w kosteczkę pomidory.Można podlać troszkę wodą.Na osobnej patelni podsmażamy dobrze zmielone mięso. Gdy warzywa z pieczarkami są już miękkie dodajemy je do mięsa dokładnie mieszając. W szklance rozrabiamy pół słoiczka przecieru ( ok 5 łyżeczek) z odrobiną wody. Wlewamy do farszu. Doprawiamy pieprzem, solą Kucharkiem i dodajemy 1 łyżeczkę oregano.
Następnie układamy jedną warstwę makaronu na posmarowanej tłuszczem blaszce. Przykrywamy warstwą farszu, na warsz trzemy parmezan. Na farsz układamy kolejną warstwę makaronu i tak na przemian, do momentu aż wykorzystamy wszystkie płaty makaronu i farsz. Na górze ma zostać makaron. Górę posypać pieczarkami i starym serem mozarella. Pieczemy w nagrzanym piekarniku (180 stopni) około 30-35 min. Można podawać polane ketchupem. Smacznego :)

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    świetny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Buczo007

    wyśmienicie wygląda :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aneta69

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    edyta51

    pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika156

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    miszelka

    wypróbuję na pewno

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !