Sposób przygotowania

Schab rozkroić na duży prostokątny płat.Posypać solą i pieprzem i ewentualnie innymi ulubionymi przyprawami.Szpinak rozmrozić, dodać obrany i posiekany czosnek i odrobinę soli i utrzeć lub zmiksować.Mięso mielone wymieszać z jajkiem i solą i pieprzem.Można dodać ulubione zioła.Marchewki ugotować , pokroić na słupki.Na płacie schabu rozsmarować cienka warstwę szpinakowo-czosnkową, na niej rozsmarować farsz mięsny i ułożyć marchewkę w równych odstępach przez całą długość schabu.Delikatnie zwinąć roladę, spiąć szpilkami lub związać nicią.Włożyć do rękawa do pieczenia.Piec ok 90 min w temp 200 stopni.Pod koniec pieczenia przeciąć rękaw i odsłonić mięso by się przyrumieniło.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !