Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bakaliowa przekąska

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
węgierki 10 sztuk
sok z cytryny 2 łyżeczki
morele 4 sztuki
orzechy włoskie 5 dkg
rodzynki 5 dkg
jogurt naturalny 2 łyżki
suszone figi 4 sztuki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Bakaliowa przekąska

Seler obrać, pokroić w słupki i skropić sokiem z cytryny, aby nie ściemniał. Rodzynki, orzechy i figi namoczyć w gorącej wodzie. Śliwki i morele umyć i wyjąć z nich pestki. Pokroić je w ćwiartki, figi przepołowić. Jabłko przekroić na pół, wyjąć z niego gniazda nasienne. Pokroić w cienkie plasterki. Wszystkie składniki sałatki połączyć, doprawić do smaku solą i pieprzem, polać jogurtem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak