Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Selery w sosie pieczarkowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

seler 2 sztuki
pieczarki 20 dkg
cebula 1 sztuka
olej 2 łyżki
masło 2 dkg
mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanki
sól, pieprz do smaku
natka z pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Selery w sosie pieczarkowym

Dokładnie umyty seler ugotować, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę pokroić w paski, podsmażyć na rozgrzanym oleju. W międzyczasie rozpuścić masło na patelni, rozprowadzić mąką, dodać odrobinę wody, rozetrzeć zasmażkę na gładką masę, a następnie wlać rozmieszaną w kubku śmietanę z wywarem z selera, zagotować. DO sosu włożyć pokrojony seler, zagotować, przyprawić do smaku solą i pieprzem i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wolochski 29.05.2011 23:00
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak