Sposób przygotowania

Zagnieść ciasto z mąki, 3 jajek, masła, cukru i cukru waniliowego. Odłożyć do lodówki. Białka ubić z cukrem pudrem na sztywną pianę, dodać otartą skórkę cytrynową i mielone orzechy. Rozwałkować ciasto na grubość około pół centymetra, wycinać dowolne kształty, układać na wysmarowanej tłuszczem blasze. Nakładać z wierzchu cienką warstwę masy białkowej. Piec w temp. 170-180 stopni przez ok. 25 minut, aż będą miały złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Uwielbiam wszystkie słodycze :))))
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    marta0906

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !