Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane śledzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula 4 sztuki
ocet 1/2 szklanki
woda 1/4 szklanki
cukier 2 łyżeczki
nasiona kolendry 1/2 łyżeczki
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
pieprz kilka ziarenek
Goździki całe Prymat 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
gęsta śmietana 1/2 szklanki
Ziele angielskie całe Prymat 5 sztuk
śledzie 3 (solone)

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane śledzie

Śledzie namoczyć w zimnej wodzie przez noc. Obrać ze skóry, usunąć ości. Pokroić w dzwonka, ułożyć warstwami na przemian z cebulą w słoiku z zakrętką. Ocet, wodę, cukier, przyprawy korzenne zagotować, ostudzić, zalać śledzie, zakręcić wieczko, wstrząsnąć kilka razy, pozostawić w chłodnym miejscu na 2 dni. Wyłożyć sledzie na salaterkę, śmietanę wymieszać z małą ilością marynaty, polać śledzie i cebulę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 21.10.2010 23:21
Pyszne śledziki :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak