Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Lasagne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 70 dag
pasta pomidorowa 1
cebule 2
ząbki czosnku 2
makaron lasagne
maka lyzki
pół kostki masła
SZKLANKA MLEKA
sól
marchew

Przepis i sposób przygotowania na: Lasagne

Makaron lasagne podgotować około 10 min w osolonej wodzie. Mięso mielone podsmażyć na patelni z czosnkiem i cebulką. Po chwili dodać starta na grubych oczkach marchewkę i całą pastę pomidorową. Masło rozpuścic w garczku dodać 2 łyżki mąki i powoli wlać mleko caly czas mieszając aż sos się zrobi gęsty. Brytfankę wysmarować tłuszczem ułożyć makaron na spodzie na nim mięso następnie sos beszamelowy, znowu makaron.mieso, sos i na koncu makaron i posypać zółtym serem. Zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eliza135 27.12.2012 20:37
napewno smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak