Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mintaj w panierce cytrynowo-miętowej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 2 szt
jajko 1 szt
sok z cytryny 2 łyżki
mięta suszona 2 łyżeczki
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Mintaj w panierce cytrynowo-miętowej

Rybę lekko osalamy i nacieramy czosnkiem, następnie dodajemy jajko, sok z cytryny i miętę, jajko łączymy z innymi składnikami i tak zamoczoną rybę odstawiamy do lodówki na ok. 1 godz. gdy nasza ryba nabierze już smaku smażymy ją na maśle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 20.10.2010 08:16
na pewno pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak