Sposób przygotowania

Składniki na ciasto mieszamy (świeże drożdże najpierw rozprowadzamy w wodzie), wyrabiamy, dodając szczyptę soli i odstawiamy na godzinę.Formujemy nieduże kule (10 sztuk) i układamy na oprószonej mąką stolnicy.Przykrywamy ściereczką i na pół godziny odstawiamy do wyrośnięcia.W głębokiej patelni lub rondlurozgrzewamy olej, smażymy pączki aż będą równomiernie przyrómienione.Ostudzone nadziewamy dżemem (za pomocą rękawa do wyciskania kremów) i posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    warto wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    wyszły ci super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    smacznie wyglądają
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !