Sposób przygotowania

Ciasto: Mąkę wymieszać mikserem z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem, cukrem wanilinowym, jajkiem, margaryną i solą. 2/3 ciasta włożyć do wysmarowanej tłuszczem okrągłej formy (średnica 24 cm), podnosząc boki na wys. ok. 2 cm. Resztę ciasta schłodzić w lodówce.
Obłożenie: Budyń śmietankowy ugotować z cukrem oraz mlekiem (350 ml), a następnie zmiksować z jogurtem. Jabłka umyć, obrać, pokroić na ćwiartki, następnie na plasterki. Na ciasto nałożyć jabłka, a następnie masę budyniową. na wierzch rozkruszyć resztę ciasta.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    wolę taki zwykły ziemiański jabłecznik

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !