Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada ze szpinakiem i łososiem.

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 op.
łyżeczka masła
jajko 4
dwa serki Almette chrzanowe
ząbki czosnku 6
sól, pieprz
łosoś wędzony plastry 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada ze szpinakiem i łososiem.

Na patelni podsmażamy z masłem szpinak, czosnek (2 ząbki), sól, pieprz. odsączamy na sitku i studzimy.Żółtka dodajemy do szpinaku.Białka ubijamy na sztywno. Pianę dodajemy delikatnie do szpinaku i mieszamy.Wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 15 min. w 190 st.Serek mieszamy z pozostałym zmielonym czosnkiem.Przestygnięty placek smarujemy serkiem i na to układamy łososia tak aby pokrył całość.Zwijamy jak roladę i zawijamy ściśle w folię do żywności.Wkładamy do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak