Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa kminkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kości wołowe 1 kg
marchewka 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/2 sztuki
kminek 1 dkg
masło 1 łyżka
mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanki
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa kminkowa

Kości umyć, warzywa obrać, umyć. Kości i warzywa zalać ok. 1,5 litra zimnej wody, ugotować wywar. Kminek uprażyć w małym rondelku. Zalać go 2 szklankami wywaru i gotować około 1 godziny. Przecedzić i wlać do pozostałego wywaru. Z masła i mąki zrobić zasmażkę - masło rozpuścić na patelni, dodać mąkę, rozetrzeć, dolać trochę wywaru, rozmieszać i wlać do zupy. Śmietanę rozmieszać w kubku, dolać odrobinę wywaru, wymieszać i również dolać do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 20.10.2011 09:14
ciekawe jak smakuje!!!
Rybciia 04.08.2011 20:06
ciekawa zupka
RenataZ-et 21.10.2010 23:23
Nie przepadam za kminkiem, ale przepis bardzo ciekawy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak