Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zalewa do grzybków marynowanych

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Zalewa:
ocet 1 szklanka
woda 2 szklanki
cukier 2 łyżki
pieprz 10 ziarenek
ziele angielskie 10 ziarenek
cebula 1 sztuka
sól do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zalewa do grzybków marynowanych

Oczyszczone grzyby wrzucić do osolonego wrzątku. Na 1 litr wody wsypać 2,5 dkg soli. Gotować 15 minut. Odcedzić. Zagotować wodę z octem, cukrem, pieprzem, zielem angielskim, listkiem laurowym i cebulą. Na chwilę wrzucić grzyby do octu, wyjąć. Słoiki wyparzyć, nałożyć do nich gorące grzyby, zalać octem, zakręcić, odwrócić do góry dnem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 04.08.2011 08:38
super
RenataZ-et 28.11.2010 20:28
Fajne w smaku są grzybki z takiej zalewy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak