Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Knedle ze śliwką

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 70 dkg
mąka 2 szklanki
jajko 1 szklanka
białko 2 sztuki
węgierki 1/2 kg
listki mięty
cynamon Prymat
sól
orzechy 2 uprażone i zmielone

Przepis i sposób przygotowania na: Knedle ze śliwką

Śliwki umyć, wydrylować i oprószyć cynamonem. Ziemniaki zmielić. Przełożyć na stolnicę. Wbić jajko, dodać mąkę i sól, zagnieść ciasto. Pokroić je w ok. 3-centymetrowe kawałki. Kawałki ciasta rozpłaszczyć, na każdy z nich nakładać śliwkę. Zlepić ciasto, formując kulki. Gotować w osolonym wrzątku ok. 4 minuty. Posmarować je białkiem i obtaczać w orzechach. Podawać udekorowane listkami mięty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 21.10.2010 23:22
Pyszne są takie knedelki-mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak