Sposób przygotowania

Obie czekolady należy posiekać, masło roślinne rozpuścić. Mleko wymieszać z kefirem i jajkiem, wlać roztopione masło i wymieszać. W drugiej misce wymieszać ze sobą obie mąki, cukier, proszek do pieczenia, sól i kakao, mieszankę wlać do mleka, jajka, kefiru i masła. Dosypać posiekane czekolady i całość delikatnie wymieszać na jednolitą masę. Foremki do muffinek wyłożyć papierowymi foremkami z pergaminu( do kupienia w sklepach). Ciasto wlewać do 3/4 wysokości każdej foremki. Muffinki piec przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    zachęcające bardzo ładne fotki
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    apetyczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    uwielbiam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    wyglądają apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    ale smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    przepyszne muffiny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !