Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Muffiny czekoladowe

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 10 dag
biała czekolada 10 dag
masło 10 dag
kefir 1/3 szklanki
jajko 1 sztuk
mąka pszenna 25 dag
cukier 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
kakao 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Muffiny czekoladowe

Obie czekolady należy posiekać, masło roślinne rozpuścić. Mleko wymieszać z kefirem i jajkiem, wlać roztopione masło i wymieszać. W drugiej misce wymieszać ze sobą obie mąki, cukier, proszek do pieczenia, sól i kakao, mieszankę wlać do mleka, jajka, kefiru i masła. Dosypać posiekane czekolady i całość delikatnie wymieszać na jednolitą masę. Foremki do muffinek wyłożyć papierowymi foremkami z pergaminu( do kupienia w sklepach). Ciasto wlewać do 3/4 wysokości każdej foremki. Muffinki piec przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 15.02.2014 19:53
przepyszne muffiny
Katarzyna/kate1980 05.04.2012 20:48
ale smaczne
Zoso 28.06.2011 18:58
wyglądają apetycznie
Goya 21.06.2011 09:02
fajny
pioge7 17.03.2011 18:02
uwielbiam
pioge7 16.03.2011 15:53
apetyczne
Krzysztof42 26.02.2011 14:11
zachęcające bardzo ładne fotki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak