Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa ziołowa z fasolką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4 szt.
cebula biała 1
ząbki czosnku 6 szt.
mrożony szpinak 20 dag
zielona fasolka szparagowa 15 dag
sól
Pieprz biały mielony Prymat
gałka muszkatołowa starta
bulion warzywny 6 szklanek

Przepis i sposób przygotowania na: zupa ziołowa z fasolką

Obierz cebulę, czosnek oraz ziemniaki. Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulę pokrój w kosteczkę, a ziemniaki na małe kawałeczki. W garnku rozgrzej olej. Wrzuć przygotowane warzywa. Mieszając, smaż 3 minuty. następnie dolej bulion, zagotuj.
Cukinię pokrój w kostkę, wrzuć do garnka i gotuj tak długo, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Dodaj szpinak. Pogotuj razem, by szpinak nie był surowy. Następnie zupę zmiksuj. Dopraw solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową.
Fasolkę opłucz, strączki oczyść, pokrój na duże kawałki. Wrzuć do osolonego wrzątku, poczekaj, aż woda ponownie zawrze, po czym zmniejsz płomień i gotuj przez około 5 minut. Fasolkę przełóż do zupy, zamieszaj. Rozlej do miseczek (możesz udekorować ją kleksem jogurtu).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 15.09.2011 22:08
doskonały, dokładny przepis
dorotka0000025 19.06.2011 22:14
smacznie
basia70 07.04.2011 08:48
wypróbuję
jolaxa 29.01.2011 17:48
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak