Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz z kurkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sandacz 1 sztuka
kurki 20 dkg
cebula 1 sztuka
mąka pszenna 1 łyżka
masło 3 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz z kurkami

Rybę oskrobać, oprawić, umyć, przyprawić solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny i odstawić na 1 godzinę w chłodne miejsce. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Kurki oczyścić, umyć. Rybę obtoczyć w mące i usmażyć na połowie masła. Na reszcie masła udusić kurki z cebulą. Przyprawić solą i pieprzem, włożyć rybę i dusić ok. 10 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 15.01.2012 18:57
rewelacja!!!
zuzanna6 14.12.2010 07:24
sandacz dobra ryba,a jeszcze z kurkami pyszna.
RenataZ-et 09.12.2010 09:19
Pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak