Sposób przygotowania

Obie cebule, czosnek i imbir obierz, posiekaj. Chili oczyść z pestek, drobno pokrój. Rozdrobnione składniki smaż minutę na oleju. Dopraw. Włóż do garnka. Soczewicę opłucz wodą, osącz. Dodaj do podsmażonych warzyw. Kostki bulionowe rozpuść 1 1,2 litrze wody. Gorący bulion wlej do garnka z soczewicą, wymieszaj. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj 20 minut. Pod koniec gotowania dopraw. Gorącą zupę udekoruj kleksem jogurtu i ziołami. Podawaj z grzankami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobry

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !