Sposób przygotowania

W mleku rozpuścić miód i sodę. Wszystkie składniki wymieszać, zagnieść i podzielić ma 4 części. Piec ok. 15 minut. Przygotować masę orzechową: podane składniki usmażyć na patelni ale uważać aby ich nie spiec. Na 2 plackach przed pieczeniem ułożyć masę orzechową i zapiec.
Przygotować masę do przełożenia. W odrobinie mleka rozpuścić budyń oraz mąkę. Resztę mleka zagotować. następnie dodać mleko z „dodatkami.” Ugotować budyń. Po ostudzeniu dodawać do ukręconego masła po jednej łyżce. Powstałą masą smarować ostudzone placki.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajny przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mili_kati

    ciekawe i pewnie pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    bardzo fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    niciapn

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !