Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z biszkoptami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4
cukru 1/2 szkl.
mąki 1/2 szkl.
proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki
soku kubuś lub pysio 1 litr
budynie śmietankowe 2
kremówki 1/2 litra
galaretka
POSYPKA

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z biszkoptami

Białka ubić, dodać cukier, potem żółtka, na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem, piec ok. 20-30 min. w temp. 180 C. Pozostawić do wystygnięcia.
Budynie ugotować na soku.
Galaretkę rozpuścić w pół szkl. wrzątku, wystudzoną zmiksować z kremówką.
Na biszkopt wylać masę budyniową ciepłą, wyłożyć biszkopty i na to masa kremówkowa i posypać posypką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 23.02.2011 08:45
fajne
iknkirke 12.01.2011 20:46
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak