Sposób przygotowania

Świeżą krew z kaczki wymieszaj z sokiem z cytryny, żeby nie skrzepła. Kaczkę oczyść, umyj i odsącz. Włoszczyznę obierz i opłucz. Mięso z kaczki włóż do dużego garczka i zalej wodą (tak, aby nie wystawało ponad powierzchnię wody). Dodaj czarny mielony pieprz, szczyptę cukru, posól i gotuj na małym ogniu, pod przykryciem, przez około 60 minut (lub dłużej – mięso musi być miękkie). Owoce umyj, obierz ze skórki i pokrój w ćwiartki. Do wywaru dodaj włoszczyznę, owoce, wlej krew, zapraw mąką wymieszaną z zimną wodą i gotuj jeszcze przez około 15 minut. Przypraw solą, pieprzem i cukrem. Podawaj z makaronem.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    przeczytałam z ciekawością, ale niestety nie skuszę się
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dla mnie odpada ale znam takich co lubią

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !