Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek kruchy z powidłem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szkl.
margaryna 1 szt.
jajko 6 szt.
proszek do pieczenia 1 łyżka
cukier 1 szkl.
powidło śliwkowe 1 słoik
śmietana 18 proc 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: placek kruchy z powidłem

Z mąki,margaryny,żółtek,cukru,proszku i śmietany zagnieść ciasto. Dać do lodówki na godzinę.Formę wyłożyć papierem do pieczenia i zetrzeć 3/4 ciasta.Na nie wyłożyć powidło, ubitą pianę z białek i zetrzeć resztę ciasta. Piec w piekarniku na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 09.03.2013 16:26
dobry pomysł
malaczarna23 14.07.2012 08:21
pyszne i szybkie ciasto
mamusia1 10.04.2012 12:44
pyszny
mamusia1 10.04.2012 12:44
pyszny
mamusia1 21.12.2011 16:27
smaczny
mamusia1 21.12.2011 16:27
smaczny
mamusia1 13.12.2011 15:39
super
mamusia1 13.12.2011 15:39
super
jolaxa1 11.12.2011 21:24
super
Beata73 19.11.2011 13:58
i szybki
Beata73 19.11.2011 13:58
i szybki
Beata73 19.11.2011 13:57
smaczny
kuklik 17.03.2011 16:21
takie lubię bo raz dwa
Beata73 14.12.2010 14:50
delicje!
mamusia1 20.11.2010 19:34
pyszny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak