Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gołąbki z ryżem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone 50 dkg
ryż 1/2 kg.
cebula biała 1 szt.
masło 1/2 kostki
kapusta biała 1 szt.
Kucharek przyprawa uniwersalna 2 łyzki
Pieprz biały mielony Prymat 1 łyzka

Przepis i sposób przygotowania na: gołąbki z ryżem

Ryz ugotować i odcedzić. Kapustę obrać z liści i liście ugotować-bardzo krótko!Mięso dać do rondelka, wkroić cebulę i dać masło.Wysmażyć aż wyparuje sok z mięsa. Wrzucić ryż i wymieszać. Nakładać łyżkę na liść kapusty, zawijać i ułożyć w rondlu. Zapiec w piekarniku przez 45 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 09.03.2013 16:27
bardzo dobre
Kuchareczka2 15.05.2012 14:00
uwielbiam gołąbki
mamusia1 10.04.2012 12:45
wspaniałe
mamusia1 10.04.2012 12:45
wspaniałe
mamusia1 21.12.2011 16:28
smaczne
mamusia1 21.12.2011 16:28
smaczne
mamusia1 13.12.2011 15:40
ekstra
mamusia1 13.12.2011 15:40
ekstra
Beata73 19.11.2011 13:59
pyszniutkie
Beata73 19.11.2011 13:59
pyszniutkie
Goya 23.05.2011 20:52
mniam
Beata73 14.12.2010 14:49
wspaniałe!
mamusia1 20.11.2010 19:34
moje ulubione!
kuklik 30.10.2010 13:59
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak