Sposób przygotowania

Karpia oczyszczamy, myjemy, rozcinamy wszerz i kroimy w plastry. Następnie solimy i wstawiamy na 50 minut do lodówki.

Cebule i pietruszkę obieramy i płuczemy.

Grzyby oczyszczamy, myjemy.

Kroimy pieczarki, cebule i pietruszkę w małe plasterki.

Wkładamy rybę do garnka i dodajemy warzywa oraz grzyby. Całość zalewamy wodą i gotujemy 20 minut.

Rozrabiamy mąkę ze śmietaną i dodajemy do ryby, mieszamy.

Dodajemy masło, i doprawiamy solą i pieprzem.

Na koniec posypujemy drobno posiekanymi natką i czosnkiem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    a co na to karp

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !