Sposób przygotowania

Pokrojone w średnią kostkę mięso, oprószamy mąką wymieszaną z przyprawami, odstawiamy w chłodne miejsce. W rondlu lub głębokiej patelni, rozgrzewamy smalec. Na bardzo gorącym tłuszczu smażymy mięso, rumieniąc z obu stron. Następnie wlewamy wodę 1.5 szklanki, dorzucamy cebulę pokrojona w paski warzywa pokrojone w plasterki lub kostkę, grzyby, liście laurowe, pieprz w ziarnkach. Dusimy pod przykryciem, aż mięso będzie miękkie. W czasie duszenia dolewamy wodę. Na koniec dodajemy zupę grzybową w proszku, wymieszaną w 100 lub 150ml zimnej wody.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    sylwiachmiel

    dobry sposob na pyszny obiad
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa109

    pychotka:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    z ziemniaczkami pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    ale apetycznie się obiad u Ciebie zapowiada
  • 0
    original
    Opublikowano

    rakow2

    bardzo lubię
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !