Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka z makiem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
mąka 1,5 szklanki
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier wanilinowy 1 szt
mak 3/4 szklanki
margaryn 3/4 kostki
kaka 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Babka z makiem

białka ubić na sztywno z cukrem. Dodać żółtka, mąke z proszkiem do pieczenia, cukier waniliowy. na koniec dodać rozpuszczoną margarynę. Ciasto podzielić na 3 części. Jedna zostawić białą do drugiej dodać kakao a do 3 mak. Na spód wylać makową potem kakaową a na górę białą. Piec w temp 170 s C ok 40 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ajres 23.02.2013 20:21
super
Miki 15.02.2013 18:23
super
gosia1988 30.10.2012 12:13
super babka
dianix 22.01.2012 13:29
uniwersalne, dobre ciasto
aleksa123 16.08.2011 09:18
fajnie wygląda
Ewelina38 24.03.2011 10:27
wydaje się bardzo ciekawym ciastem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak