Sposób przygotowania

Śliwki przepoławiamy i pozbawiamy pestek.Przesypujemy obficie cukrem i wkładamy do wyparzonych słoiczków. Pasteryzujemy w garnku z wodą do 3/4 wysokości słoików około 20 min. Zimą odcedzamy z soku i dodajemy do placka.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    lubie takie slodkie śliwki z syropu
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    zimą jak znalazł :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    4muffins

    placek ze śliwkami przez cały rok... super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    mniam...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magdalena/26Mooi

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    przydatne
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    też robię podobne
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    a ja nigdy tak nie robiłam , spróbuję chetnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    prosty ,fajny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !