Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewany bakłażan

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
mięso mielone 100 dag
papryka czerwona 1/2 szt
papryka żółta 1/2 szt
cebula 1 szt
oliwa
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewany bakłażan

Bakłażana przekroić wzdłuż, posolić , poczekać kilka minut aby wyszła goryczka i wydrążyć. Miąższ posiekać razem z cebulą oraz kolorową papryką, podsmażyć na oleju, dodać mięso i przyprawy, dusić kilka minut. Dodać przyprawy. Farszem napełnić bakłażana, na wierzchu można położyć ser z pleśnią pokrojony w paski i piec pod przykryciem ok. 30 minut. Można zamiast bakłażana użyć kabaczka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 07.08.2011 09:46
super
etka 23.10.2010 00:20
uwielbiam warzywa!
rosik93 19.10.2010 23:34
Rewelacyjny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak