Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczki po chińsku

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 1/2 kg
marchew 2 szt
seler korzeniowy 1/2 szt
sos sojowy
miód prawdziwy
olej do smażenia
makaron ryżowy

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczki po chińsku

Polędwicę kroimy w kawałeczki i posypujemy przyprawą. Marchew i selesr koimy w cienkie paseczki. Rozrabiamy sos sojowy na pół z miodem i nacieramy tam mięso. Na mięso układamy warzywa i odstawiamy na kilka godzin. po tym czasie smażymy mięso i warzywa na rozgrzanym oleju. Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu.podajemy na ciepło

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 20.01.2012 20:55
cieszę się, że się podoba :) Pozdrawiam
Wiesława1 20.01.2012 17:06
super
Karolina92 01.03.2011 19:53
fajna ta chinszczyzna :)
Jolanta40 27.02.2011 12:53
polecam
wolochski 25.02.2011 20:59
super
Baska Kaska 25.02.2011 07:53
uwielbiam takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak