Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gruszki w polewie czekoladowej

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

gruszek 5
margaryny 0,5 kostki
mleko 6 łyżek
cukru 0,5 szklanki
kakao 4 łyżeczki
czekolada deserowa 6 kostek

Przepis i sposób przygotowania na: Gruszki w polewie czekoladowej

1. Margarynę, mleko, cukier i kakao wrzucamy do garnka i czekamy aż się rozpuszczą. Od tego momentu gotujemy jeszcze ok 5 min, żeby polewa nieco zgęstniała. Po zestawieniu z ognia w polewie rozpuszczamy kostki czekolady.
2. Gruszki obieramy, kroimy na pół lub na 4 części i wydrążamy z nich gniazda nasienne. Następnie układamy na talerzu i polewamy wcześniej przygotowana polewą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak