Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Golonka duszona w kapuście

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 4 sztuki
kapusta kiszona 0.7 kg
marchew 6 sztuk
cebula 4 sztuki
sól, pieprz chili
kosktka mięsna 2 sztuki
olej do smażenia
Owoc jałowca cały Prymat kilka szt.
Liść laurowy suszony Prymat 1 sztuka
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 4 sztuki
Ziele angielskie całe Prymat 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Golonka duszona w kapuście

Golonkę myjemy usuwamy \"owłosienie\" i gotujemy około 1,5 godziny(razem z jałowcem, zielem angielskim, liściem laurowym , pieprzem ziarnistym oraz 1 kostka mięsną). Kiedy będzie już prawie miękka odlewamy 3/4 wody(golonka tylko do 1/3 ma być w wodzie. Golonkę wyjmujemy i obsmażamy na patelni z olejem po czym wkładamy spowrotem do wody dodajemy kapustę kiszoną pokrojoną wcześniej. Na patelni po obsmażeniu golonki podsmażamy cebulę pokrojoną w piórka oraz marchew startą na tarce o dużych oczkach. Po podsmażeniu dodajemy do garnka z golonkami i kapustą gotujemy razem około 30-40 minut. Na koniec doprawiamy jeszcze solą i pieprzem i ewentualnie drugą kostką mięsną. Staramy się odparować jak najwięcej płynu lub zaprawić zasmażką z oleju i mąki. Podajemy z ziemniakami lub z ziemniakami pieczonymi. Danie to można również bez problemu przygotować w kociołku wtedy nie musimy podsmażać żadnego składnika tylko wrzucamy wszystko do kociołka i gotujemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tika4444 10.05.2011 10:10
wart wypróbowania
Tika4444 10.05.2011 10:10
wart wypróbowania
Tika4444 10.05.2011 10:10
super przepios

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak