Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bitki wieprzowe z pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
pieczarki 300 g
mąka 2-3 łyżki
sól
ziarnka smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Bitki wieprzowe z pieczarkami

Mięso rozbijamy tłuczkiem i doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Smazymy z obu stron. Pieczarki kroimy i podsmażamy, dodajemy do kotletów i zalewamy wodą. Dusimy pod przykryciem około 40 min. Doprawiamy ziarenkami smaku. Rozrabiamy mąkę z zimną wodą i dodajemy do gotujących się bitek ciągle mieszając.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak